Geschiedenis Nintendo

Nintendo die al jaren een groot marktaandeel heeft weten te veroveren in de wereld van de spelcomputers blijft continue aan het innoveren. Waar het vele jaren eerder begon kwam in 1985 het Nintendo Entertainment System (NES) uit. De Nintendo direct tot marktleider maakte. Nintendo kwam en overwon binnen de branche waar het pas enkele jaren in rouleerde. De NES werd al snel onderdeel van de inboedel en mensen over de hele wereld beschikte over een NES voor vele jaren. Nintendo zag al eerder toekomst in de game wereld en zag ook toekomst in draagbare computers. Met de opkomst van laptop computers zagen de ontwikkelaars bij Nintendo het nut van draagbaarheid. Daarom koos Nintendo er voor om in 1989 de Gameboy uit te brengen. Net als de NES was dit een groot succes onder de gamers.

Virtual Boy, de flop van Nintendo

Ook Nintendo deed aan productinnovatie want in 1991 met maar liefst 6 succesvolle NES jaren  werd de Super Nintendo Entertainment System uitgebracht. Betere graphics, nieuwe games en een ander controller. Het succes van de NES droeg zich al gauw over naar de SNES wat te begrijpen is. In 1994 dacht Nintendo een nieuwe markt in te slaan. Ze ontwikkelde de Virtual Boy. Een niet zo'n succesvolle Nintendo machine want hij werd weliswaar haast niet verkocht. De bril waar je in moest kijken vertoonde vaak defecten en de mogelijkheid tot samenspelen was van de tafel geveegd. Hiernaast keek je je scheel op het apparaat, wat niet bevorderlijk was voor de gezondheid.

De concurrentiestrijd met Playstation

Nintendo die met de concurrent Playstation moest vechten om marktaandeel kwam met een nieuwe productvariant in het assortiment. Nintendo introduceerde in 1996 de Nintendo 64 die met honderden over de toonbank tegelijk gingen. Een groot succes vooral omdat het van 2D naar gaming ging waarbij je ook de diepte in kon gaan.

Ontwikkelingen van de gameboy

Ook de draagbare gameboy moest er aan geloven. In 1998 bracht Nintendo de Gameboy Color aan. Voor de eerste keer kwam er een draagbare computer die beschikte over full color gaming. Het succes was groot maar niet wat Nintendo had gehoopt. Daarom bracht in Nintendo in 2001 een nieuwe product uit genaamd de Game Boy Advance ( GBA). Deze lag beter in de hand en was zeer gemakkelijk om mee te spelen. Het was een strakke kleurvolle variant op de Full Colour Gameboy. Helaas waren er geen games voor volwassenen en konden er allen kinder spellen op gespeeld worden. Dit ten nadelen van volwassenen die graag geweld terugzagen in de games. Hiernaast kwam er al gauw commentaar over de extra kosten die erbij kwamen kijken en dat bepaalde genre games niet realistisch waren. Dit gaf veel commotie en Nintendo had het zwaar te verduren. Tevens had de opkomt van Playstation en zijn spelcomputer zeer veel invloed op de slechte verkoopcijfers van de Nintendo Gamecube en GBA. Nintendo had zeer veel verlies en er vielen wereldwijd ontslagen. Nintendo had het nog nooit zo slecht gehad en 2001 was dan ook een keerpunt in de succesvolle carrière van Nintendo.

Nieuwste console, de Nintendo Wii

Na het intrede van een nieuwe spelcomputer de XBOX en de Playstation 2 variant werd het steeds moeilijker voor Nintendo marktaandeel te veroveren in de console wereld. Daarom begon Nintendo zich te richten op de portable console wereld. Hierin waren relatief weinig concurrenten zoals de PSP en Nokia Portable. Met een revolutionair systeem genaamd Touchpanels wist het een zeer innovatief product neer te zetten genaamd de Nintendo DS. Verkoop steeg omhoog en Nintendo begon weer gezien marktaandeel te stijgen. Pas in 2006 begon het weer intrede te maken in de console wereld met de Nintendo Wii. Dit zette Nintendo weer terug in het spel. Want met de Nintendo Wii kon je draadloos door bewegingssensoren een computer spel bewegen. De revolutie wat betreft bewegingssensoren werd op gang gezet. Met als pioneer Nintendo. Ook in 2011 wist Nintendo een nieuwe stap te zetten door de Nintendo 3DS op de markt te zetten. Ook nu weer wist Nintendo de eerste te zijn die deze technologie draagbaar maakte. Vrij recent bracht Nintendo nog een extra uit op de Nintendo Wii genaamd de WiiU hierdoor kon er met touchscreen de Nintendo Wii bestuurd worden en kon er overal waar je wilt gespeeld worden door de draagbare console samen te brengen met de vaste console staat ook nu weer Nintendo bovenaan.

Artikelen

Leuke games

Categorie: Geschiedenis+Nintendo+ / 12-02-2013 10:05

Waar je voorheen nog GBA spellen kon gebruiken om op de Nintendo DS te spelen kan dit niet als je de Dsi in handen hebt. Je zult dus moeten kiezen voor het spelen van nieuwere games of blijven steken bij het spelen van oudere games die nog beschikbaar zijn voor de GBA.

Harry Potter and the Deathy Hallows Part 2

Of je n

Lees meer...

Nintendo accessoires

Categorie: Geschiedenis+Nintendo+ / 12-02-2013 10:04

Ben jij een fanatieke Nintendo Dsi gebruiken dan ben zeker geïnteresseerd in bijkomende accessoires. Wil jij het spelen van een spelletje op de Dsi nog beter ervaren? Dan is een leuke tasje, skin, extra lader of een headset aan te raden.

Nintedo DSi Skins

Fleur je Dsi Op door een skin aan te schaffen die je vervol

Lees meer...

Nintedo DS hoesjes

Categorie: Geschiedenis+Nintendo+ / 12-02-2013 09:59

Nadat in 2005 de Nintendo DS werd geïntroduceerd in de markt volgde er nog vele andere varianten van dit model die allemaal beter ontwikkeld waren. Deze ontwikkelingen zitten hem in vele verschillende aspecten van scherm verbeteringen, camera toevoeging tot en met wisseling van grote. De opvolger van Nintendo DS  was de tweede gener

Lees meer...