Gamen is goed

Geplaatst op: 12-02-2013

Vaak wordt gamen geassocieerd met het feit dat het slecht is voor kinderen en de games worden meestal in een gezien als agressie opwekkend. Ook is er door de vele casino & gokkasten reclames die je op het internet tegen kwam in de beginjaren van het internet een slechte naam opgebouwd. Echter is heeft onderzoek aangetoond dat gamen vele goede aspecten met zich mee brengt, deze zullen wij voor je hieronder op een rijtje zetten.

  • Gamen verbetert het zicht. Door het spelen van schietspelletjes wordt het beter zicht wordt ontwikkelt. Het opmerkelijke wat in dit onderzoek naar voren kwam, was dat gamen goed is voor een lui oog. Het spelen van een uur op een spelcomputer staat gelijk aan het dragen van 400uur van een ooglapje.
  • Verbetering van activiteit en effectiviteit van de hersens. Door het spelen van het legendarisch spelletje tetris kan je visuele bewegingen en coördinatie verbeteren en daarnaast zal je tactische denkvermogen toenemen door het spelen van deze game.
  • Fysieke beweging. Er zijn tegenwoordig een groot aantal spellen op de markt gebracht waarbij de fysieke bewegingen van belang zijn, denk hierbij aan de spelcomputer Nintendo WII. Deze dien je te besturen door middel van het maken van bewegingen met je armen en benen. WII Fit is een spel waarbij je thuis kan sporten met je spelcomputer, zo kan je nodige beweging op doen.

Tips voor onder het gamen

Nu weet iedereen dat game niet alleen slechte invloeden heeft op ons leven, maar ook positieve ontwikkelingen. Er zijn wel een aantal tips om gezonder te game, hierdoor zul je geen last krijgen van je spieren of dergelijke andere kwaaltjes. We hebben de tips voor je op een rijtje gezet:

  • Let er op dat de rug goed ondersteunt wordt tijdens het spelen, dit zal de natuurlijke lichaamshouding bevorderen.
  • Neem tijdig pauze, door het nemen van een pauze kunnen je spieren een andere houding aannemen. Het is ook goed om gedurende pauze een rondje te lopen om zo al je spieren los te maken.
  • Matig het gebruik van tussendoortjes tijdens het game, zo voorkom je dat je onnodige gaat snoepen.
  • Speel met je vrienden, dit zorgt er voor dat je sociale actie krijgt tijdens het gamen. Daarnaast zal het ervoor zorgen dat je niet volkomen afsluit van het echte leven.
  • Speel niet te lang, maar ga ook regelmatig buiten spelen
  • Voor volwassenen geld hetzelfde: matig het spelen van casual & mmo games en kijk uit bij het spelen van bv gokspelletjes als gokkasten, krasloten en bingo. Deze spelletjes kunnen voor sommige mensen verslavend werken en kosten naast tijd ook veel geld.

Besturing Nintendo DSi

De Nintendo Dsi bestuur je het zelfde als de oudere varianten. De Nintendo Dsi dient te worden bedient met een stylus net als de vorige varianten en reageert ook op eenz

Lees meer >

Prijs en voordeelpakket

Wil jij graag een Nintendo DS hebben, dan kan je natuurlijk kan voor alleen de losse spelcomputer alleen is het vaker voordeliger om te kiezen voor een voordeelpakket. B

Lees meer >

Leuke games

Waar je voorheen nog GBA spellen kon gebruiken om op de Nintendo DS te spelen kan dit niet als je de Dsi in handen hebt. Je zult dus moeten kiezen voor het spelen van ni

Lees meer >